Primăria a decis: fostul Cinema Țiglina va deveni noua casă a Teatrului pentru Copii și Tineret Gulliver. Când va fi gata renovarea

Primăria municipiului Galați informează că vechea clădire a fostului cinematograf „Țiglina” va fi renovată și va primi o nouă utilitate pentru comunitate, după ce municipalitatea a reușit preluarea imobilului de la RADEF și a lansat în licitație contractul pentru lucrări.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Așa cum am promis, redăm și această clădire întregii comunități. Ne dorim ca o importantă instituție culturală de tradiție din orașul nostru să primească o casă nouă. Este vorba despre Teatrul pentru Copii și Tineret Gulliver care acum nu are un sediu propriu”.

Principalele lucrări la fostul cinematograf „Țiglina” vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizare sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice etc.

Contractul pentru „Renovare energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165 (fost cinematograf ,,Țiglina”)”, lansat în licitație publică, are o valoare estimată de 14,3 milioane de lei, iar ofertele sunt așteptate până pe 3 aprilie 2024. Pentru acest obiectiv, Primăria a obținut o parte din finanțare de 2,5 milioane de lei prin PNRR, iar termenul de finalizare ar trebui să fie mai 2025.

După încheierea lucrărilor de modernizare, această clădire ar urma să găzduiască Teatrul pentru copii și tineret.

După preluarea clădirilor fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a obținut contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare. Deja au început lucrările la clădirea fostului cinematograf „Dacia”, unde ar putea funcționa un centru de robotică. Iar la „Flacăra” s-ar putea desfășura evenimente socio-culturale, contractul pentru lucrările de modernizare fiind în procedură de achiziție.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr