Lovitură de teatru la malul Dunării. Daniela Simona Vreme sare din barca PNL în cea a AUR pentru a candida la Primăria Galați

De vreo două luni încoace se vehicula intens că AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) va merge în cursa pentru Primăria Galați cu Constantin Cojocaru. Lucrurile părea ca și bătute în cuie, Cojocaru se lăuda cu reușita – candidatura, desigur, că de câștiga nu avea cum să câștige în veci – deși informația era destul de controversată.

Nu de alta, dar Constantin Cojocaru este cunoscut ca un apropiat al PSD (fiind cumătru cu primarul Ionuț Pucheanu), deci părea ca greu de crezut că liderul Aur, George Simion, ar fi acceptat o astfel de încrengătură la el în ogradă.

Că suspiciunile noastre n-au fost chiar degeaba, s-a confirmat zilele trecute, când, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a venit la Galaţi şi a susţinut o conferinţă de presă pentru a anunţa candidatul la funcţia de primar al municipiului Galaţi.

Și ce să vezi? Nu este vorba despre Constantin Cojocaru, cel care se anunţase că ar fi candidatul AUR, ci despre „independenta” (vorba vine) Daniela Simona Vreme, proaspăt sosită de la PNL şi cunoscută de gălăţeni după ce până în 2020 reuşise să ocupe un fotoliu de consilier municipal cu statutul de independent.

„Eu am venit să prezint o doamnă. Nu este nici amanta cuiva, nici sinecura cuiva, nici pupila cuiva, o doamnă care de 12 ani face opoziţie PSD aici în Galaţi, o doamnă care am fi văzut-o ca un candidat unic (…) Îmi face o mare bucurie să o prezint pe doamna Daniela Vreme în calitate de coordonator municipal AUR şi de viitor candidat pentru funcţia de primar al Galaţiului. Fac un apel la toţi gălăţenii să o voteze”, a declarat, cu siguranța știută, George Simion.

În afară de Daniela Simona Vreme și-au mai anunțat candidatura la Primăria Galați Ionuț Pucheanu (PSD), Doru Căstăian (PACT) și Picu Apostol Roman (PUSL). Dar cu siguranță că vor mai fi cel puțin alte 5-6 candidaturi. Deocamdată, sondaje îl dau drept câștigător pe Ionuț Pucheanu, ce-i drept, în scădere masivă, cu un scor estimat aflat cu vreo 15 de procente mai jos decât la alegerile trecute. Dar, vorba „specialiștilor“ din zilele noastre: nu contează nota, important e să treci clasa.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr