Primăria Galați anunță extinderea rețelei de troleibuz din oraș. Contract de 26,8 milioane de lei scos la licitație

Primăria municipiului Galați a lansat în licitație publică un contract important privind extinderea rețelei de troleibuze pe două străzi ale orașului.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Continuăm acțiunile pe linia unui transport modern și prietenos cu mediul. Pe lângă noile achiziții de mijloace de transport, importante sunt și investițiile în infrastructură. De aceea, am lansat în licitație publică un contract important privind extinderea rețelei de troleibuze pe străzile Gării și Nicolae Bălcescu”.

În cadrul proiectului „Extindere rețea de troleibuze pe Strada Gării (între Strada Domnească și Strada Nicolae Bălcescu) și Strada Nicolae Bălcescu (între Strada Gării și Strada Brigadierilor)” sunt prevăzute lucrări pentru înființare rețea de contact troleibuze, lucrări de amenajare a terenului, lucrări pentru coborârea cablurilor în subteran, lucrări pentru modernizarea sistemului de iluminat public, modernizare rețele edilitare subterane pentru apă și canalizare, lucrări de relocare și/sau protecție aferente instalațiilor de semaforizare, realizarea de semnalizări prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere, amenajări peisagistice etc.

Contractul lansat în licitație publică are o valoare estimată de 26,8 milioane de lei, iar ofertele sunt așteptate până pe 25 aprilie 2024. Rămâne de văzut dacă municipalitatea va obține banii necesare, deoarece – ca s-o spunem pe aia dreaptă – sursa de finanțare nu există. Așadar, ar putea fi vorba doar de o perdea de fum electorală…

Primăria municipiului Galați derulează un amplu proiect pentru modernizarea transportului public în comun și creșterea mobilității. Astfel, în ultimii ani, au ajuns la Galați 105 mijloace de transport noi, moderne și prietenoase cu mediul. Este vorba despre 20 de autobuze hibrid, 17 troleibuze, 8 tramvaie, 40 de autobuze Euro 6 și 20 minibuze, toate noi și moderne.

Mai mult, sunt în curs de achiziție alte 62 de mijloace de transport noi și moderne: 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie și 10 microbuze electrice.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr