Culmea minciunii electorale. Peneliștii de la Galați promit micșorarea prețului apei cu 40%. De parcă n-ar fi la putere, ci în opoziție

După cum vă anunțam într-un recent articol, peneliștii – că liberali ne vine greu să le zicem – de la Galați au decis să atace Primăria cu profesorul-deputat Onuț Atanasiu. Deși unii spun că Onuț mai mult mimează că vrea să-l dea jos pe Ionuț (Pucheanu, desigur), noi nu putem fi de acord cu astfel de supoziție, căci știm sigur că profesorul are ambiții foarte înalte. Cele mai înalte.

Este adevărat, are putirințe mici și foarte mici, dar asta este o altă poveste, ce amintește de vechile proverbe potrivit cărora „în țara orbilor, chiorul poate ajunge împărat” și „esențele tari se țin în sticluțe mici”.

Așadar, Onuț Atanasiu și-a început deja campania electorală care-i, așa, cam de-un leu speranță, căci sondajele sunt nemiloase cu penelistul, îi dau dau vreo 3% din opțiunile electoratului. Acum, să fim cinstiți, câți dintre dumneavoastră ați auzit de Onuț Atanasiu?

În schimb, toți ați auzit că la Galați apa potabilă este scumpă. Nu este cea mai scumpă din țară, dar pe aproape. E bine să știți asta, în ciuda minciunilor răspândite – contra-cost, atenție! – de Primăria Galați prin presa locală cu tarif ca la casele cu felinar roșu.

Plecând de la nemulțumirile gălățenilor legate de prețul apei – nemulțumiri rostogolite aprig pe Facebook în ultimele luni – candidatul Onuț a decis să-și facă din asta steag de luptă. Mă rog, pistol cu apă. Balaurul dacic e fix pix, feriți-vă de pistolul cu apă al lui Onuț!

Drept urmare, principala promisiune politică a aspirantului la scaunul moale de primar – promisiune îmbrățișată de de George Stângă, aspirantul PNL la funcția de președinte al CJ – este că va MICȘORA cu 40% prețul apei potabile din rețeaua publică.

Adevărul este că, până acum, n-a mai promis nimeni că va micșora ceva, toți au mers pe latura pozitivă a problemei, pe creștere. Dar cum Ionuț Pucheanu a monopolizat creșterile – mai ales la impozite, nu-i așa? – lui Onuț nu i-au mai rămas decât micșorările. Așa că a făcut o fixație pe apă momentan.

Ceea ce nu înțelege noi – probabil nici dumneavoastră, îndrăznim să spunem – este de ce penelistul Onuț promite ceva ce ar putea face chiar acum. Sau niciodată. În primul rând că nu primarul Galațiului stabilește prețul apei, ci Adunarea Generală a Acționarilor de Apă-Canal SA, unde acționari cu drepturi egale sunt primarii din județ.

Plecând de la această realitate, ne mirăm peste poate că niciunul dintre primarii liberali de la Galați nu a cerut vreodată să se vorbească despre o reducere a prețului apei potabile. Le-o fi spus deputatul Onuț să nu-i strice programul electoral aspirantului la primărie Onuț? Sau asta arată că, de fapt, Onuț promite ca să nu tacă, știe bine că nu poate rezolva nimic.

În al doilea rând, orice decizie a AGA legată de tarife merge la avizare la o instituție de stat numită Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). Care instituție – ce să vezi? – e controlată de niște liberali, deci nu-i neapărată nevoie de Onuț pentru a rezolva problema.

Una peste alta, având în vedere noul trend al reducerilor lansat de peneliștii gălățeni, le sugerăm s-o țină tot așa și să-și propună să reducă și alte treburi 40%, cum ar fi minciunile electorale, afacerile cu instituțiile publice ale șefului lor sau – de ce nu? – nivelul de poluare din oraș.

Dar stați! Aia cu poluarea e imposibilă, că deja Ionuț Pucheanu a declarat Galațiul ca având cel mai curat aer din Europa, mai mult de atât nu se poate decât dacă declarăm orașul spațiu steril, ceea ce n-ar fi chiar încurajator. Mult succes, mincinoșilor!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr