Prefectul județului Galați a demisionat pentru a putea candida la alegerile locale! Va rămâne pe post până când Guvernul numește un înlocuitor

Instituția Prefectului județului Galați a anunțat, marți, 2 aprilie 2024, că actualul ocupant al postului, tecuceanul Claudiu-Sorin Gavril a demisionat.

Compartimentul de presă al amintitei instituții nu a precizat motivele demisiei prefectului, însă a menționat că acesta va rămâne pe funcție până când Guvernul va emite o hotărâre prin care să fie numit un înlocuitor. În mod obișnuit, o astfel de procedură durează între una și cinci zile, însă au mai existat și excepții de-a lungul timpului.

Surse din zona politică ne-au informat că demisia prefectului este legată de motive politice, nu de altă natură. De altfel, la scurt timp după anunțul Prefecturii, Claudiu-Sorin Gavril a posta pe pagina de Facebook o confirmare a demisiei, anunțând și motivul: va candida la Primăria Tecuci.

„Astăzi am decis să îmi dau demisia din funcția de prefect al județului Galați pentru a-mi putea dedica toată energia și experiența candidaturii mele la funcția de primar al municipiului Tecuci. Consider că este normal și corect să nu dețin simultan poziția de organizator al alegerilor și de candidat într-o competiție electorală, așa că am ales să-mi depun mandatul de prefect înainte de termenul impus de lege. În încheiere, vreau să mulțumesc tuturor colegilor din Instituția Prefectului și din Ministerul Afacerilor Interne, dar și celor din Serviciile publice deconcentrate pentru colaborarea fructuoasă avută până în prezent!”, a scris Claudiu-Sorin Gavril.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr