Primarul PNL de la Tecuci dă un cot în gură alianței cu PSD. Anunță că nu va vota lista comună PSD-PNL la europarlamentare

În teorie PNL și PSD sunt braț la braț la guvernare. De fapt, nu doar în teorie, ci și în practică, pentru că, în ultimii patru ani, au demonstrat o frățietate remarcabilă în a-și da unii altora funcții publice degrabă aducătoare de lefuri grase.

Îndrăznim să spunem că aparatul administrativ din România nu a fost niciodată în istoria țării mai mare și mai împănat cu politruci care nu se pricep la nimic decât la propagandă electorală. În curând o să mâncăm propagandă, o să ne plătim facturile cu propagandă, o să ne îmbrăcăm cu propagandă, căci altceva nu se mai produce în frumoasa Românie…

Și totuși, frățietatea despre care vorbeam pare să nu le ajungă micilor baroni din cel două mari partide, căci din când în când ies la suprafață orgoliile locale, iar dorința de a se da rotunzi și interesanți naște mici monștri care pun sub semnul întrebării alianța PSD-PNL. Nu că ar fi ceva rău ca această tentativă de partid unic să dispară. Ar fi chiar benefic pentru democrație, am zice noi.

Primarul liberal al municipiului Tecuci, Lucian Costin, a dat tonul distracție și a declarat că nu va vota listele comune PSD-PNL de candidaţi la alegerile europarlamentare.

„Iau foarte în serios dacă voi vota această listă de europarlamentari. Eu, personal, nu pot vota stânga. Analizez foarte serios dacă pot să votez această listă (…). Astăzi, eu n-o pot vota! Nu m-au convins oamenii de pe această listă comună”, a declarat Lucian Costin.

Ce-i drept, supărarea lui Costin nu-i chiar degeaba, căci aveam să aflăm, la doar câteva ore de la această declarație, că prefectul de Galați, Claudiu-Sorin Gavril, a demisionat pentru a candida la Primăria Tecuci, contra „aliatului”.

„Astăzi am decis să îmi dau demisia din funcția de prefect al județului Galați pentru a-mi putea dedica toată energia și experiența candidaturii mele la funcția de primar al municipiului Tecuci. Consider că este normal și corect să nu dețin simultan poziția de organizator al alegerilor și de candidat într-o competiție electorală, așa că am ales să-mi depun mandatul de prefect înainte de termenul impus de lege. În încheiere, vreau să mulțumesc tuturor colegilor din Instituția Prefectului și din Ministerul Afacerilor Interne, dar și celor din Serviciile publice deconcentrate pentru colaborarea fructuoasă avută până în prezent!”, a scris Claudiu-Sorin Gavril.

Clar, se lasă cu bătaie în coaliție!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr