O nouă autospecială sanitară, pentru intervenții în zone greu accesibile, în dotarea SMURD Galați

Autospecială nouă și modernă pentru medicii de la UPU-SMURD Galați. Consiliul Județean a achiziționat o autospecială de intervenție, echipată complet cu aparatură medicală, în cadrul unei investiții în valoare de 636.562 de lei (TVA inclus), cu fonduri din bugetul propriu al instituției.

“Este o nouă investiție pe care o facem pentru sănătatea gălățenilor. Am achiziționat o mașină de teren (4×4), echipată cu sisteme multiple de protecție și siguranță, pe care am dotat-o cu toate echipamentele necesare pentru intervenții medicale de urgență, de la aparatură pentru resuscitare și monitorizare la trusă drenaj toracic și sisteme de imobilizare a coloanei sau de intervenție în cazuri de extremități amputate. Este o autospecială modernă, de care salvatorii de la UPU-SMURD aveau mare nevoie și cu ajutorul căreia vor putea interveni inclusiv în zonele greu accesibile. Noua autospecială a fost deja înmatriculată și va ajunge în scurt timp în dotarea medicilor de la UPU-SMURD, înlocuind astfel vechea mașină de intervenție, care a fost folosită aproximativ 15 ani”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Autospeciala de intervenție este dotată și cu sisteme moderne de comunicație și de protecție a personalului medical și a pacienților. Investiția a însemnat achiziționarea mașinii, modificarea ei pentru intervenții medicale și achiziționarea echipamentelor medicale.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr