Trenul Regal oprește pe 10 mai la Galați și Brăila. Ocazie unică de a vedea bijuteria tehnică veche de 100 de ani

Trenul Regal va ajunge anul acesta, la Galați și Brăila, pe 10 mai, când este marcată Ziua Regalității. Trenul va face o călătorie simbolică, cu această ocazie, si va opri la Ploiești, Buzău, Brăila și Galați, anunță Casa Regală a României.

Trenul Regal, folosit în prezent de Familia Regală, a fost inaugurat în anul 1928 și a fost gândit ca un mijloc de #transport pentru Regele Ferdinand „Întregitorul” și Regina Maria, în vizitele lor pe teritoriul României Mari. Anterior, Regele Carol I și Regele Ferdinand au folosit alte două garnituri de tren, din 1870 până în 1920.

Trenul a fost fabricat în Italia, la solicitarea statului român, la uzinile Ernesto Breda – Construzioni Meccaniche Milano, din 1926 până în 1928. El a fost livrat României și a intrat în serviciul Casei Regale, la un an după trecerea la cele veșnice a Regelui Ferdinand. Primii ani din istoria trenului sunt legați de Regina Maria, de Regele Mihai, de Regina Mamă Elena și, desigur, de Regele Carol al II-lea.

În anii ’40, Regele Mihai si Regina-Mamă Elena au folosit Trenul Regal în multe ocazii. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, suveranul si mama au petrecut, grație Trenului Regal, multe clipe alături de oameni, de comunități, de familii românești.

Trenul este compus din cinci vagoane: Vagonul Sufragerie, Vagonul Majestății Sale, Vagonul Musafirilor Regali, Vagonul Invitaților și Vagonul Casei Majestății Sale. Lor li se adaugă, în cazul unor Funeralii Regale, Vagonul Funerar.

Cu actualul Tren Regal au călătorit patru generații ale Familiei Regale: Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr