Spargere la Cantina de ajutor social din Tecuci. Este a patra instituție prădată în ultimele trei luni, însă niciun hoț n-a fost prins

În ultima vreme, hoții par să se fi specializat în spargerea de instituții publice. Ce-i drept, de la privați nu prea mai au ce fura, că-i jumulește statul pe toți de le merg fulgii, așa că și hoții, ce să facă? Fură de la ăla care are, nu?

După ce, în ultimele trei luni, trei instituții publice din Galați au fost călcate de hoți – este vorba despre sediile Apa Canal, Consiliului Județean Galați și Casei Județene de Asigurări de Sănătate – acum a venit rândul Cantinei de Ajutor Social din Tecuci (FOTO). Apropo, autorii primelor trei spargeri n-au fost prinși. De fapt, nu s-au lăsat înduplecați să se dea prinși, căci altă șansă de a fi capturați nu există, la ce panseluțe de polițiști, cu glezna fină și unghii perfecte, viețuiesc (că nu putem zice „lucrează”, ar fi exagerat) în sistemul polițienesc gălățean.

La ultima faptă, spărgătorii au plecat de la cantina săracilor cu ce se găsea pe acolo, respectiv cu câteva zeci de kilograme de fasole. Că doar nu ați fi gândit că la o astfel de cantină se găsesc mușchi de vită sau scoici Saint Jaques. Așa oraș, așa infractori. Așa instituție, așa hoți.

Evident, Poliția face anchetă în acest caz. Și tot evident, hoții nu au fost prinși până în acest moment.

„În urma efectuării cercetării la fața locului de către polițiști, s-a stabilit că în cadrul clădirii Direcției de Asistență Socială funcționează și o cantină socială, care este prevăzută cu o magazie în care sunt depozitate mai multe alimente. În perioada 27–30 ianuarie 2023, persoane necunoscute au pătruns în incinta clădirii, pe un geam termopan, care nu prezintă urme de forțare, iar din magazia de alimente ar fi sustras cantitatea de aproximativ 80 de kilograme de fasole. Valoarea prejudiciului creat este de circa 800 de lei. A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă această faptă, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale ce se impun”, precizează IPJ Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr