Program amplu de formare a angajaților la combinatul siderurgic din Galați. Ce presupune noua strategie de personal

LIBERTY Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, anunţă că îşi continuă strategia de perfecţionare a echipei şi de creştere a flexibilităţii şi profitabilităţii producţiei prin lansarea unui program de pregătire „Lean Green Belt 6 Sigma”.

„Cu scopul de a îmbunătăţi competitivitatea şi operaţiunile companiei, programul <pregăteşte echipa să identifice problemele care ar putea genera potenţiale incidente tehnice, ajutând la rezolvarea mai eficientă a situaţiilor care ar putea avea impact asupra siguranţei, productivităţii, costurilor şi calităţii. Anul trecut, echipa din Galaţi a finalizat cu succes prima fază a programului>, şi a început să implementeze mai multe proiecte importante de îmbunătăţire şi modernizare a operaţiunilor companiei şi a zonei de producţie”, potrivit unui comunicat LIBERTY Galaţi.

Echipa de la Galaţi este prima din Grupul LIBERTY Steel care implementează programul „Lean Green Belt 6 Sigma”, care va fi extins în viitor şi la alte companii europene. Pe măsură ce echipa dobândeşte abilităţi analitice, competenţe de rezolvare a problemelor şi tehnici privind maximizarea utilizării resurselor, va sprijini compania să îşi atingă obiectivele, să crească flexibilitatea, sustenabilitatea şi profitabilitatea producţiei şi să implementeze planurile sale de transformare GREENSTEEL.

„Pe măsură ce avansăm în planurile noastre de transformare GREENSTEEL şi ne modernizăm operaţiunile de producţie, derulăm în mod constant programe şi acţiuni care vizează îmbunătăţirea know-how-ului echipei noastre şi pregătirea acesteia pentru un viitor modern, verde şi sustenabil. Acest program de pregătire oferă participanţilor instrumentele analitice necesare pentru a descrie şi cuantifica potenţialele situaţii privind siguranţa, calitatea, productivitatea, costurile şi blocajele, în vederea soluţionării acestora într-un mod sustenabil. Sunt foarte încântat că putem oferi oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională echipei noastre, continuând în acelaşi timp să ne îndeplinim strategia de business şi planurile operaţionale”, a declarat Prasanta Mishra, directorul executiv al LIBERTY Galaţi.

Programul de pregătire „Lean Green Belt 6 Sigma” are o componentă puternică de sănătate şi securitate la locul de muncă, prioritatea de top a companiei, care completează programul existent al LIBERTY Galaţi, „Safety Connect”. În cadrul acestei iniţiative, toţi angajaţii LIBERTY Galaţi participă la cursuri de formare dedicate, care se concentrează pe prevenţie, colaborare şi dezvoltarea unei culturi în care fiecare angajat este responsabil pentru propria siguranţă şi pentru siguranţa celorlalţi.

„Strategia LIBERTY Galaţi vizează creşterea flexibilităţii şi profitabilităţii producţiei, precum şi extinderea portofoliului de produse, şi include o serie de investiţii în noi echipamente. În urma unei investiţii de peste 40 de milioane de lei, compania a instalat o linie de acoperire a ţevilor de ultimă generaţie la unitatea sa specializată LIBERTY Tubular Products Galaţi, ceea ce permite LIBERTY Galaţi să devină singurul furnizor din regiune de ţevi şi conducte acoperite, obţinute din propria producţie de tablă groasă, întărind promisiunea companiei de a oferi soluţii end-to-end clienţilor săi din România, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi America. De asemenea, compania pregăteşte lansarea unei noi instalaţii moderne de răcire accelerată, în valoare de 150 de milioane de lei, la Laminorul de Tablă Groasă. Instalaţia va permite companiei să îşi consolideze prezenţa pe cele mai profitabile segmente de piaţă, să crească gradul de productivitate, să extindă portofoliul de produse cu valoare adăugată şi va îmbunătăţi calitatea produselor finite pentru clienţii săi din domeniile offshore, construcţii, construcţii navale şi vase sub presiune”, se mai arată în comunicatul LIBERTY Galaţi.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr