Percheziții ample la Galați și în toată țara pentru capturarea unor rețele de traficanți de minori

Miercuri dimineață au fost declanșate ample percheziții la Galați. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), secondați de trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei, au descins la 12 adrese domiciliare, în cadrul unei ample acțiuni de combatere a traficului de minori.

Cel puțin 20 de persoane suspectate de trafic de persoane vor fi ridicate cu mandate de aducere, urmând să fie audiate.

Acțiuni similare se desfășoară în toată țara. Procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează pe 24 noiembrie 47 de acțiuni operative la nivel național, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional. Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr