Angajat bătut de patron cu o rangă. Agresorul este un important om de afaceri din Galați

Caz revoltător la Galați, cu puțin înainte de Crăciun. Un angajat al firmei Lio-Metal SRL a fost bătut cu o bară din fier chiar de către administratorul societății, incidentul fiind anchetat în prezent de polițiștii de la Secția 3 Poliție din municipiu.

Victima se numește Aurel Osadcii, are 67 de ani și era angajat la amintita firmă drept om bun la toate: paznic, mici reparații, lucrări de manipulare de mică anvergură samd. Mai mult decât atât, Osadcii primise din partea angajatorului și o cămăruță în incinta punctului de lucru din zona Portului (aferent Intfor), unde a și locuit până de curând.

ANGAJAT TRANSFORMAT ÎN SCLAV

Facilitatea a venit însă, la pachet și cu obligații. Practic, Osadcii devenise un fel de „sclav” la firma Lio-Metal SRL, dat fiind că trebuia să fie la dispoziția patronului 7 zile din 7, în orice clipă din zi și din noapte.

De altfel, după cum mărturisește acesta, administratorul firmei – pe nume Ion Luca, un prosper om de afaceri, de altfel – ajunsese să abuzeze tot mai des de angajat, care primea tot felul de sarcini indiferent dacă asta se întâmpla într-o zi de sărbătoare legală sau în toiul nopții. Cum angajatul devenise nemulțumit de tratamentul la care era supus, a îndrăznit să-i spună șefului său, pe 20 decembrie, că ar prefera să aibă parte și de ceva timp liber, măcar din când în când.

Reacția lui Ion Luca a fost, însă, altfel decât se așteptat Aurel Osadcii. Administratorul firmei a început să-l înjure pe cel care a îndrăznit să-l înfrunte, apoi a început să-l lovească, furios, cu o bară de fier.

Urmările agresiunii au fost constatate, pe 21 decembrie 2021, de medicul legist dr Ioana-Alexandra Irimia, din cadrul Serviciului de Medicină Legală Galați. Conform certificatului medico-legal nr. 1149/A2-D din 21.12.2021 (aflat în copie și în posesia redacției „Imparțial”), Aurel Osadcii a suferit mai multe lovituri dure în partea stângă a corpului, vindecarea rănilor necesitând 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Lista de leziuni este destul de lungă și arată că victimei i-au fost aplicate cel puțin 7-8 lovituri puternice cu bara de fier, mâna stângă fiind afectată pe toată lungimea ei (antebraț, braț și palmă) în timp ce Aurel Osadcii încerca să-și protejeze capul de ploaia de lovituri.

Între timp, victima a părăsit firma, locuind temporar într-un spațiu pus la dispoziție, din milă, de un om de afaceri care a aflat revoltătoare poveste.

CE ANCHETEAZĂ POLIȚIȘTII

Cazul a fost preluat de Secția 3 Poliția Galați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe. În funcție de evoluția stării de sănătate a victimei, cercetările ar putea fi extinse și asupra infracțiunii de vătămare corporală. De asemenea, se are în vedere și săvârșirea infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”.

În același timp, ancheta urmează să stabilească și dacă legislația muncii a fost respectată în cazul relației din Aurel Osdacii și Lio-Metal SRL, existând suspiciunea de „muncă la negru” (faptă pedepsită cu 20.000 de lei amendă) și de evaziune fiscală. În funcție de concluziile preliminare, ar putea fi sesizate Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și Agenția Națională de Administrare Fiscal (ANAF).

CINE ESTE PATRONUL AGRESOR

Ion Luca este un om de afaceri foarte cunoscut în Galați, mai ales în domeniul afacerilor cu produse metalurgice, dar și în afacerilor din domeniul transporturilor. Firma Lio-Metal SRL are mai multe puncte de lucru în Galați și face livrări în toată țara. A început ca distribuitor a INTFOR (compania care producea țevi sudate, tablă zincată și vopsită, profile speciale, armături, sisteme de garduri, șipcă metalică samd), dar după ce amintita companie a intrat în dificultate a cumpărat o parte dintre activele acesteia.

Lio-Metal SRL este, din 2014, proprietara autogării din Galați, pe care a cumpărat-o în urma lichidării companiei Dumony SRL.

În ultimii 10 ani, cifra de afaceri i-a crescut constant, de la circa 4 milioane de lei în 2011, la peste 27 de milioane de lei în 2020 (când profitul net a fost de 2,5 milioane de lei. Firma are în jur de 25 de salariați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr