Bătaie între „bombardieri” în trafic, cu undă de șoc printre polițiști. „Băi, rahatule, tu știi cine-s io? Întreabă la biroul comandatului, bă!”

Aparent a fost o șicanare în trafic, între doi șoferi care se deplasau pe bulevardul Dunărea, miercuri, 2 februarie. Faptele sunt simple. Două mașini. În una trei bărbați, în alta trei bărbați. Toți mai pe la a doua adolescență – când tot bărbatul are nevoie de un pensat, de o manichiură, de etc, etc, știți voi, nu merge „să te menții” altfel – în jurul a 40 de ani, plus/minus câteva primăveri. A început cu o șicanare la semafor, apoi o intrare în față, pe bandă, fără semnalizare, cam la limită. Pentru un ochi neavizat poate părea întâmplător, dar nu este deloc așa. Cele două grupuri de „masculi” se cunoșteau, aveau pricini mai vechi care mocneau.

Au oprit pe dreapta, să „discute”. Adică grupul de doi a plonjat cu bâtele și cu spray-urile cu piper către grupul de trei. Aceștia aveau doar o bâtă. Cam nedrept. O bâtă la șase mâini e bună doar la oină, nu la o bătaie între bombardieri. Dar s-au descurcat, cât de cât, nu s-au făcut complet de râs. Trei dintre beligeranți au ajuns la spital, cu diverse contuzii și dureri. Bine, au fost și alte efecte deranjante: coafuri ciufulite, cuticule zdrelite, unghii rupte, glezne julite. Or să aibă de treabă fetele de la salon, categoric!

Dar nu păruiala dintre „băbăieți” este neapărat subiectul articolului de față. Poliția a deschis o anchetă, probabil or să fie niște amenzi, nimic mai mult. Adevăratul subiect este că bombardierii, în avântul lor războinic, nu se amenințau atât de mult cu ciomăgeala, cât cu faptul că au protecție înaltă din partea oamenilor în uniformă. „Băi, rahatule, tu știi cine-s io? Întreabă la biroul comandatului, bă!”, a răcnit unul. „Bine, bă, las că vedem noi cine-i mai pă unelteală, f..tu-ți așa și pe dincolo, bip, bip etc”, a contra-răcnit altul.

Cine-o fi „comandantul” nu am aflat. Și nici nu ne punem mari speranțe să aflăm de la „organe”. Căci nu ne-ar mira că măcar unul dintre cei cinci să fie odraslă sau „fratelo” de polițist. Ori poate chiar să fie polițist. Că o fi de la „locală” sau de la „națională” e mai puțin important. Important este că, de ceva ani, polițiștii din Galați insistă într-o frăție imorală cu interlopii. Căci, am uitat să vă zicem, cel puțin unul dintre luptătorii pentru ideologii avansate de pe bulevardul Dunărea este cunoscut drept „impresar” de fete tinerele și „farmacist”. Prietenii lui din poliție știu de ce, dar nu fac nimic. Nimic pentru amărășteni, căci pentru prietenii lor, interlopii, fac de pază, toarnă în pahare, îi ajută cu „contabilitatea”. Poate află și ministrul de Interne. Și poate că-l și interesează!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr