Un amărăștean din Nicorești, scos „traficant de arme” după i s-a găsit acasă o armă de vânătoare defectă. Interlopii din Galați se tăvălesc de râs

Un bărbat din Nicorești a fost reținut de polițiști, sub acuzațiile de contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. În cauză, polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase de la IPJ Galați au făcut mai multe percheziții.

„La data de 16 februarie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat trei percheziții domiciliare, la 3 imobile, din comuna Nicorești, folosite de un bărbat, de 32 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de uz de armă fără drept, și despre care existau informații că deține, în mod ilegal, o armă letală de vânătoare. Cu această ocazie, în interiorul unuia dintre imobilele percheziționate au fost găsite 15 cartușe, de calibrul 12 mm, deținute ilegal. Extinzând verificările în extravilanul satului Ionășești, din comuna Nicorești, la aproximativ 20 de metri de albia râului Siret, la baza unor arbuști, a fost găsită o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, acoperită de pământ și frunze”, informează IPJ Galați.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că arma și muniția ar aparține persoanei în cauză, care le-ar fi procurat, în cursul anului 2021, din Italia, și le-ar fi introdus fără drept în țară, în luna august 2021.

Bărbatul, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de contraband calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. La acțiune au participat polițiști din cadrul Biroului Criminalistic Tecuci și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Citind informațiile de mai sus zică – mamăăă! – ce infractor periculos au prins ăștia. Ce interlop crâncen a picat în laba (scuzați cuvântul) Poliției! De fapt, însă, în caz este vorba de un amărăștean care a fost la muncă în Italia, iar de acolo s-a întors cu arma de vânătoare pe care i-a dat-o un moș care nu mai putea, de moș ce era, să se ocupe de vulpi și căprioare. Că omul a greșit păstrând pușcoiul, de acord, merită o amendă, să se învețe minte. Dar de aici până la spectacolul cu mascați, cătușe, arestări, e cam mult…

Mai mult decât atât, surse bine informate ne-au dezvăluit faptul că arma este un hârb vechi de cel puțin 40 de ani, cu serioase defecte. Mai pe românește, nu funcționează nici dacă-i daci cu tămâie și agheasmă pe la percutor.

Bine, asta le-a picat la ceas de seară polițailor de la Arme și Muniții, trebuie să-și justifice și ei cumva leafa grasă și sporurile primite. Că doar n-o să se ducă să-i caute de pistoale și kalașnikoave pe alde Bilă, Ștrulă și Bulă (sau cum i-o mai fi chemând pe interlopii zilelor noastre) care fac legea în Galați. A, da! Uitasem… Ăștia-s pe lista „informatorilor”, sunt în relații de bună vecinătate cu alde nea cașchetă, nu trebuie să le fie tulburate afacerile cu prostituate, droguri, arme, jocuri de noroc ilegale, taxe de protecție și multe altele. Că altfel nu mai „contribuie”.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr