Jumătate de stadion de vânzare. Ultimele resturi din baza sportivă Ancora/Oțelul, scoase la mezat

Cei care vor să aibă propriu stadion (mai mic, incomplete, dar, totuși, stadion) au acum o oportunitate aproape de neratat. Bine, mai trebuie să aibă și banii necesari, care nu-s deloc puțini, căci este vorba de cel puțin 850.000 de euro.

Mihail Bojincă, administratorul judiciar al fostului club de fotbal Oțelul (acum în faliment și lichidare), a scos la vânzare Baza sportivă „Zoltan David” (fostă Ancora, preluată de Oțelul în 2010, cu sprijinul primăriei) pentru suma de amintită, iar din banii obținuți de pe urma eventualei vânzări, se se speră achitarea unei părți a datoriilor către creditori. Asistăm așadar la o lichidare de patrimoniu.

„Solicităm oferte de cumpărare – prețul negociabil. Stadionul Ancora este funcțional și are toate dotările pentru antrenament și competiții sportive, inclusiv meciuri de fotbal în Liga a II-a. Terenul este înscris în CF 36420 Galați și are 15.815 mp. Construcțiile pe acest teren sunt destinate activităților sportive. Sală sport (sală joc + sală forță) 540 mp, vestiar 264 mp, magazii + sală de mese + bucătărie 124 mp, dormitoare 153 mp, tribună metalică 428,4 mp, împrejmuire 514,4 mp. Amenajare teren fotbal este cu drenaj și udare subterană. Se vinde în bloc cu toate mijloacele fixe și obiectele de inventar din dotare”, se arată în anunț.

Dacă este să luăm în calcul mărimea terenului, precum și clădirile existente, prețul este unul bun, căci terenul este central (în apropiere de gară), iar accesul la utilități este excelent. O bună oportunitate de dezvoltare imobiliară, asta dacă nu cumva nu există vreo clauză care obligă cumpărătorul la menținerea obiectului de activitate al bazei sportive.

Baza sportivă a fost construită în mandatul de președinte al Oțelul al lui Marius Stan. Scopul era de a oferi condiții de performanță copiilor și juniorilor clubului. Baza (cunoscută drept „Ancora”) a fost preluată de Oțelul de la Șantierul Naval, cu ajutorul lui Radu Călin (investitor din umbră al clubului gălățean în acea perioadă), investițiile fiind apoi de circa un milion de euro. Pe 3 februarie 2011, baza a fost inaugurată și a fost redenumită „Zoltan David”.

Ulterior, însă, o româncă stabilită în Grecia, Valmas Cristiana, a moștenit o parte din terenul peste care s-a făcut suprafața de joc. Practic, pe mijlocul terenului este un gard dublu care delimitează un soi de curte și care desparte totul în două, făcând baza sportivă aproape de nefolosit .

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr