Alegerile de la Universitatea din Galați, câștigate de rectorul Puiu Georgescu la o distanță de doar 14 voturi de Cătălin Fetecău

Așa cum se anticipa, alegerile pentru postul de rector al Universității Dunărea de Jos din Galați au fost cu mari emoții pentru cei doi profesori intrați în competiție: Puiu Lucian Georgescu și Cătălin Fetecău. Deși scorul final nu a fost comunicat oficial, este deja cert că a câștigat Puiu Georgescu, însă diferența dintre el și contracandidat a fost de numai 14 voturi, după cum ne-au confirmat surse din UDJ.

Rezultatul final a fost (potrivit unei postări pe Facebook a lui Cătălin Fetecău): Puiu Lucian Georgescu – 348 voturi; Cătălin Fetecău – 334 voturi.

Situația defalcată pe secții indică faptul că la centru, la Galați, a câștigat Fetecău (+23 voturi), în vreme ce Puiu Georgescu s-a impus la total ca urmare a voturilor primite de „coloniile” UDJ de la Brăila (+21 voturi) și de la Chișinău (+16 voturi).

Secția 1 Galați: Cătălin Fetecău – 321 voturi; Puiu Lucian Georgescu – 298 voturi
Secția 2 Brăila: Cătălin Fetecău – 9 voturi; Puiu Lucian Georgescu – 30 voturi
Secția 3 Chișinău: Cătălin Fetecău – 4 voturi; Puiu Lucian Georgescu – 20 voturi

Este cel mai strâns scor din istoria universității gălățene (dar am asistat și la cele mai politizate alegeri desfășurate vreodată în mediul academic), iar acest lucru arată că actualul și viitorul rector, Puiu Georgescu, este în pierdere mare de viteză după ce la precedentele alegeri și-a zdrobit fără drept de apel concurența. Motivele pentru care foarte mulți s-au îndreptat spre Cătălin Fetecău merită analizate în detaliu, lucru pe care-l vom face în edițiile viitoare.

Una peste alta, Puiu Georgescu și-a anunțat deja victoria. „Stimați colegi și dragi studenți, vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că vom continua drumul universității noastre spre excelență! Am dovedit că suntem o comunitate puternică, iar cu ajutorul lui Dumnezeu vom realiza împreună noi proiecte de succes!”, a transmis Puiu Lucian Georgescu.

După alegerea rectorului, pe data de 15 decembrie 2023 are loc dizolvarea vechiului Senat şi constituirea noului Senat.

Prima şedinţă a noului Senat şi alegerea preşedintelui noului Senat se va desfăşura pe data de 20 decembrie 2023.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr