Trei foste cinematografe din Galați, propuse pentru renovare. Ce instituții vor funcționa în clădiri

Trei cinematografe din Galați – „Dacia”, „Flacăra” şi „Ţiglina” – sunt pe cale să iasă din mizerie și ruină. Primăria Galaţi tocmai a atribuit contractele de expertiză tehnică şi audit energetic, documentaţii necesare pentru reabilitarea şi modernizarea acestor clădiri, câștigătoare fiind firma Techmedia Electronics SRL din Iaşi. Fiecare dintre cele trei contracte are o valoare de 23.700 de lei fără TVA şi o durată de 30 de zile.

Municipalitatea intenţionează să depună proiectele de salvare a celor trei imobile pentru finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2022ii. Unul ar urma să fie sediu pentru Teatrul de Păpuşi „Gulliver”. La cinema „Ţiglina” ar putea să funcționeze un centru de excelenţă şi performanţă pentru copii. La al treilea ar putea să fie înființat un centru de cercetare medicală. Cel puțin așa reiese din documentele justificative depuse de municpalitatea.

Există însă și niște mici și sâcâitoare probleme. Primul și cel mai important este acela că nu se știe dacă finanțarea va fi obținută (că este mai mult decât discutabil). Al doilea e ușor bizar și ține de legislația legată de cinematografie, în sensul că Primăria este obligată să mențină obiectul de activitate al cinematografelor celor puțin încă 5 ani. Asta înseamnă minimum o proiecție de film pe săptămână. Joac-o pe asta, primare!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr