Plecarea a trei judecători de la Tribunalul Galați dă peste cap activitatea instanței. Ce se întâmplă cu dosarele pe care le judecau

Ca urmare a eliberării din funcție prin pensionare a doi judecători, precum și delegarea la Curtea de Apel Galați a unui judecător, începând cu 1 ianuarie 2023 s-au reorganizat completele de judecată din cadrul Secției I civilă și Seției a II-a civilă, cu consecința desființării unor complete de apel, respectiv Completul C6A de pe Secția I civilă și Completul CA CIV II de pe Secția a II-a civilă.

În aceste condiții, dosarele cu care C6A a fost învestit au fost repartizate ciclic celorlalte patru complete de apel. Ca urmare, activitatea este oarecum perturbată, așa că la ședința din data de 18 ianuarie 2023 nu se vor efectua acte de procedură, ci se va proceda la acordarea unor noi termene de judecată în ședințele completelor de apel cărora aceste dosare au fost repartizate.

De asemenea, dosarele cu care CA CIV II a fost învestit au fost repartizate ciclic celorlalte două complete de apel, așa încât în ședința din data de 26 ianuarie 2023 nu se vor efectua acte de procedură, ci se va proceda la acordarea unor noi termene de judecată în ședințele completelor de apel cărora aceste dosare au fost repartizate.

Tribunalul Galați a anunțat că, totuși, la cele două termen de judecată menționate nu este necesară prezența părților și a reprezentaților acestora, lipsa neatrăgând suspendarea judecării cauzelor. Atâta doar că procesele se mai lungesc.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr